LIVE A LIFE FOR DR. DIRK VANLOMMEL
1000km Kom op Tegen Kanker
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dat is samen met duizenden zielsgenoten vier dagen lang trappen tegen kanker en zo veel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.
Hoe gaat het in zijn werk?
Het concept is eenvoudig: een team dat 5.500 EURO inzamelt, mag deelnemen aan de 1000 km. Dat inschrijvingsgeld gaat integraal naar wetenschappelijk kankeronderzoek.

Elk team rijdt een totale afstand van 1000km. Die afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km. Dat zijn twee etappes per dag.

Telkens rijdt één lid van het team een etappe. Vorm je een team op je eentje, dan rij je de acht etappes solo. Bestaat je team uit meerdere renners, dan verdeel je de etappes onder elkaar. Een team bestaat uit maximum acht fietsers.


Professionele omkadering in een unieke sfeer
Alle etappes worden gereden in peloton. Wanneer we spreken over peloton, dan bedoelen we ook écht peloton. Met alles erop en eraan.

Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen. Alles is dus tot in de puntjes verzorgd:

  • De pelotons rijden 'verkeersvrij'. Ze worden begeleid door motorrijders, politie en wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool.
  • Wie pech heeft met z'n fiets, krijgt assistentie van ervaren fietstechnici.
  • Er is continu een team aanwezig voor medische bijstand.
  • Onderweg zijn er verschillende bevoorradingsposten, en tijdens de middagstops krijgt iedereen een lekkere lunch voorgeschoteld.
  • 's Avonds krijgen de vermoeide spieren een professionele massage.

Meer info kan je terugvinden op de algemene infopagina:
https://www.de1000km.be/wat-de-1000-km-voor-kom-op-tegen-kanker

Onze teampagina is bereikbaar via deze link:
https://www.de1000km.be/team/live-life-voor-dr-dirk-vanlommel


De uitdaging

De 1000km van dit jaar zijn weer helemaal volzet. Wij zijn trots dat we maar liefst vier teams konden inschrijven voor dit fantastisch evenement. Dat betekent echter ook dat we minimaal 22.000 EUR moeten inzamelen.

We kunnen momenteel al bijna 2 teams "volstorten", maar daarmee zijn we nog maar halfweg. We doen daarom beroep op jouw hulp.