Blog

2021 - Rewind

2021 is omgevlogen. Tijd voor een korte terugblik op enkele hoogtepunten van het voorbije jaar.


1. Van PJ naar Koraal

Pieter-Jan werd Koraal. Een bewuste keuze. Toen ik zelf een kantoor startte was het belangrijk dat cliënten wisten met wie ze te doen hadden. "Advocaat Pieter-Jan Franssen" was niet origineel, maar wel duidelijk en laagdrempelig. Koraal is de volgende stap, de stap naar een team. 

Een koraalrif is een levend systeem dat floreert zolang de omstandigheden goed zijn. Het is mijn missie om te zorgen voor een optimaal klimaat, zodat iedereen die deel uitmaakt van het ecosysteem  de beste versie van zichzelf kan worden.

2. Team

In 2021 werd de eerste stap gezet van een eenmanskantoor naar een advocatenteam. De juridische capaciteit verdubbelde en het is mijn bedoeling om het Koraal-collectief in 2022 verder te doen groeien. 

3. Acht studenten begeleid

Er ontstond de voorbije jaren een goede samenwerking met de UHasselt, PXL, UCLL en Artevelde Hogeschool. Als gastdocent legal innovation & design ontmoette ik interessante studenten met een kritische ingesteldheid. In 2021 hebben acht studenten stage gelopen bij Koraal. Ik vind het belangrijk om waar mogelijk bij te dragen aan de volgende lichting juristen.

4. Nieuw kantoor in centrum Hasselt

Bij onze filosofie hoort een levendige omgeving die meer is dan een standaard kantoor. Het pand op de Kunstlaan was liefde op het eerste gezicht en leent er zich perfect toe: voldoende ruimte om te groeien, een warme ontvangstruimte, een ware rechtzaal, flexplekken voor studenten, etc. Ik ben blij om te zien dat we slagen in ons opzet om een laagdrempelig kantoor te zijn waar mensen makkelijk binnenlopen.


Fier op waar Koraal nu staat en vol ambitie om er in 2022 nog meer van te maken wens ik u het allerbeste in het nieuwe jaar.