Blog

Bereid u voor op het gerechtelijk verlof: Handel uw onbetaalde facturen nu af met Koraal Advocaten!

Bereid u voor op het gerechtelijk verlof: Handel uw onbetaalde facturen nu af met Koraal Advocaten.

Het is bijna zover: het gerechtelijk verlof komt eraan! In België betekent dit dat er in juli en augustus geen nieuwe zaken voor de rechtbank kunnen worden gebracht. Voor ondernemers met onbetaalde facturen kan dit een uitdaging zijn, aangezien het invorderingsproces gedurende deze periode wordt stilgelegd. Maar geen zorgen, bij Koraal Advocaten staan wij klaar om u te helpen uw onbetaalde facturen snel en efficiënt te innen, voordat het gerechtelijk verlof begint.

Uw onbetaalde facturen innen: Twee effectieve methoden

Bij Koraal Advocaten zijn we gespecialiseerd in het invorderen van zowel betwiste als niet-betwiste facturen. We bieden twee effectieve methoden om uw openstaande betalingen te innen:

1. De IOS-procedure via de gerechtsdeurwaarder
De Invordering van Onbetwiste Schulden (IOS) procedure is een snelle en relatief eenvoudige manier om onbetwiste schulden te innen via een gerechtsdeurwaarder.

Voordelen:

- Snelheid: Deze procedure is sneller opgestart dan een gerechtelijke invordering, omdat er geen tussenkomst van een rechter nodig is.
- Kosten: De kosten zijn lager dan een procedure na dagvaarding.

Nadelen:

- Beperkingen: Deze procedure kan alleen worden gebruikt voor niet-betwiste schulden. Als de debiteur de schuld betwist, is deze methode niet toepasbaar.
- Betwisting: Deze procedure kan alleen worden gebruikt voor niet-betwiste schulden. Na opstart van de procedure kan de debiteur gedurende een maand nog betwisting uiten. In dat geval moet er toch een gerechtelijke procedure worden opgestart.

2. Gerechtelijke invordering middels dagvaarding

Wanneer een factuur betwist wordt, of wanneer de IOS-procedure niet mogelijk is, biedt een gerechtelijke invordering middels dagvaarding de uitkomst. Hierbij wordt de debiteur officieel opgeroepen voor de rechtbank.

Voordelen:

- Grondigheid: Een gerechtelijke uitspraak kan ook in betwiste gevallen voor een bindende oplossing zorgen.
- Dwangmiddel: Een rechterlijke beslissing kan leiden tot dwangmaatregelen zoals beslaglegging.

Nadelen:

- Tijd: Deze procedure duurt iets langer vanwege de rechtbankprocedures.
- Kosten: De kost van een dagvaarding moet worden voorgeschoten (ongeveer €200)

Waarom kiezen cliënten voor Koraal Advocaten?

Bij Koraal Advocaten begrijpen we de urgentie van het innen van uw facturen, vooral nu het gerechtelijk verlof voor de deur staat. Pieter-Jan en Cédric, onze gespecialiseerde advocaten, staan klaar om u te helpen met al uw invorderingsproblemen. Met hun expertise en toewijding zorgen zij ervoor dat uw zaak met de grootste zorg en professionaliteit wordt behandeld.

Daarnaast beschikt Koraal Advocaten over moderne software die het gehele invorderingsproces vergemakkelijkt. Onze cliënten kunnen online de stand van hun dossier op elk moment volgen, waardoor u altijd op de hoogte bent van de voortgang.

In 2024 heeft Koraal Advocaten al meer dan 1100 invorderingsprocedures gevoerd. Ons kantoor is in staat om een grote hoeveelheid dossiers efficiënt en toch persoonlijk te behandelen. Dit toont onze capaciteit en ons vermogen om elke zaak met dezelfde zorg en aandacht te behandelen.

Transparante kostenstructuur

Een belangrijk voordeel van onze diensten is dat u bij een succesvolle invordering zelf niets betaalt. Alle kosten worden op de debiteur verhaald, en u ontvangt het volledige factuurbedrag. Mocht invordering niet mogelijk blijken, bijvoorbeeld door een faillissement van de debiteur, dan is er enkel een forfaitaire kost van €50 excl. BTW verschuldigd. Dit zorgt ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent en geen onverwachte kosten heeft.

Neem vandaag nog actie!

Wacht niet tot het gerechtelijk verlof begint om uw onbetaalde facturen aan te pakken. Neem vandaag nog contact op met Koraal Advocaten, en laat Pieter-Jan en Cédric u helpen om uw openstaande betalingen snel en efficiënt te innen. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf financieel gezond blijft.

Bezoek onze website of bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Uw financiële gemoedsrust is slechts een telefoontje verwijderd!