Blog

Koraal: advocaten EN bemiddelaars

Koraal: advocaten EN bemiddelaars

Bij Koraal Advocaten & Bemiddelaars bieden we veel meer dan alleen juridische bijstand. Onze missie, "never wrong to do right," benadrukt onze toewijding om altijd het juiste te doen voor onze cliënten. Bij Koraal geloven we sterk in de kracht van bemiddeling naast traditionele advocatuur. Lauranna Bruninx en Tiziana Marongiu zijn niet alleen ervaren advocaten, maar ook erkende bemiddelaars die met hun expertise en empathie bijdragen aan de beste oplossing voor elk geschil. Hierdoor kunnen we onze cliënten een breed scala aan geschillenoplossingen aanbieden, passend bij hun unieke situatie en behoeften.

Verplichting tot voorstellen van alternatieve geschillenoplossing

In België zijn advocaten verplicht om alle mogelijkheden van geschillenoplossing aan hun cliënteel voor te stellen. Vaak gebeurt dat onvoldoende. Dat kan dus beter.

Bij Koraal informeren wij onze cliënten niet alleen over procedures voor de rechtbank, maar ook over de mogelijkheden van bemiddeling. Deze benadering stelt ons in staat om de meest passende en effectieve oplossing voor elk geschil te vinden.

Wat is bemiddeling?

Bemiddeling is een vorm van geschillenoplossing waarbij een neutrale derde partij, de bemiddelaar, de communicatie tussen de partijen faciliteert om tot een wederzijds aanvaardbare oplossing te komen. In tegenstelling tot een gerechtelijke procedure, waarbij een rechter een bindende beslissing oplegt, hebben de partijen in een bemiddeling meer controle over de uitkomst.

Voordelen van bemiddeling

1. Tijdsefficiëntie: Bemiddeling kan vaak veel sneller worden afgerond dan een gerechtelijke procedure. Dit betekent minder tijdsverlies en sneller weer vooruit kunnen kijken.

2. Kostenbesparing: Doordat bemiddeling vaak minder tijd in beslag neemt, zijn ook de kosten doorgaans lager dan bij een rechtszaak.

3. Confidentialiteit: Bemiddeling is vertrouwelijk, in tegenstelling tot gerechtelijke procedures die vaak openbaar zijn. Dit kan bijzonder belangrijk zijn bij gevoelige kwesties.

4. Behoud van Relaties: Door de focus op samenwerking en wederzijds begrip, kan bemiddeling helpen om relaties te behouden of zelfs te versterken, wat vooral nuttig is in familiale of zakelijke geschillen.

5. Flexibiliteit: De oplossingen die via bemiddeling worden bereikt, kunnen op maat worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van beide partijen te voldoen, iets wat bij een gerechtelijke uitspraak vaak niet mogelijk is.

Waarom Koraal kiezen voor bemiddeling?

Bij Koraal Advocaten & Bemiddelaars begrijpen we dat elk geschil uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Onze erkende bemiddelaars, Lauranna Bruninx en Tiziana Marongiu, beschikken over de nodige vaardigheden en ervaring om u door het bemiddelingsproces te begeleiden. Zij creëren een veilige en constructieve omgeving waarin partijen open kunnen communiceren en gezamenlijk naar een oplossing kunnen zoeken.

Door te kiezen voor Koraal, kiest u voor een partner die uw belangen centraal stelt en streeft naar de beste uitkomst voor u. Onze aanpak is mensgericht en we geloven sterk in de kracht van bemiddeling als een waardevol alternatief voor traditionele rechtszaken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen bijstaan, of het nu gaat om bemiddeling of juridische bijstand. Bij Koraal Advocaten & Bemiddelaars zijn wij er om u te ondersteunen, ongeacht de aard van uw geschil. "Never wrong to do right" is niet alleen onze missie, maar ook onze belofte aan u.