Blog

Maak kennis met mr. An Lens

Welkom bij Koraal, An. Wij kennen je natuurlijk al heel goed, maar voor sommigen ben je een nieuw gezicht. Vertel eens waar je vandaan komt.

Dankjewel. Ik groeide op in Heusden-Zolder als oudste zus van twee broers. Daardoor leerde ik al snel mijn mannetje staan. Na het middelbaar besloot ik Rechten te gaan studeren aan de K.U.Leuven. Mijn ouders waren nogal bezorgd over het kotleven en besloten dat ik in het Justus Lipsius-college zou verblijven. De regels waren daar wat strenger, maar dat zorgde er wel voor dat ik steeds slaagde voor mijn examens. 

De Master in de Rechten was niet het eindpunt. Eén diploma volstond niet?

Op zich wel, maar ik was het studeren nog niet moe en tijdens de algemene Master raakte ik geïnteresseerd in vakken als familierecht en familiaal vermogensrecht. Om me daar verder in te specialiseren besloot ik nog een Master in het Notariaat te behalen. Een pittige opleiding, maar achteraf gezien bood het wel veel toegevoegde waarde. Het is een grondige verdieping in het burgerlijk recht.

Ben je na je Manama onmiddellijk begonnen aan de Balie?

Nee, toch niet. De eerste drie jaar na mijn studie werkte ik in een notariskantoor. Daar leer je veel bij, maar ik miste wat actie. Door gesprekken met jonge advocaten voelde ik me meer en meer aangetrokken tot de advocatuur. Op zeker ogenblik waagde ik de sprong en begon ik mijn stage aan de Balie. Pieter-Jan en ik zaten in dezelfde lichting en volgden samen de beroepsopleiding. Zo leerden we elkaar kennen.

Had je toen al gedacht dat jullie ooit samen een kantoor zouden vormen?

Tijdens de opleiding nog niet, maar de jaren nadien werden we goede vrienden. Het was al snel duidelijk dat mijn man Joris en Pieter-Jan's vrouw Britt het ook goed met elkaar konden vinden. Binnen de kortste keren zagen we elkaar bijna elk weekend, gingen we samen op reis en was Joris zelfs getuige op de trouw van Britt en Pieter-Jan. De beslissing om samen te werken voelt dan ook heel natuurlijk.Je bent getrouwd met Joris. Wat moeten we over hem weten?

Joris is een lieve en zorgzame man. Een echte levensgenieter ook. Zijn vrienden gaven hem de bijnaam Joris Meus omdat hij een bijzonder getalenteerde hobbykok is die graag mensen in de watten legt. We zijn inmiddels drie jaar getrouwd en kregen in maart 2020 een prachtig dochtertje, Elodie. Joris is mijn steun en toeverlaat. Als ik het soms te druk heb slaagt hij er steeds in om mij tot rust te brengen. Hij is een fantastische papa voor Elodie.

Op Instagram zagen we dat je graag creatief bezig bent. Artistiek aangelegd?

Het is een beetje moeilijk om dat van jezelf te zeggen, maar ik denk dat dat wel klopt. Tekenen, schilderen, bloemschikken, tafels decoreren, noem maar op. Het zijn dingen waar ik gelukkig van word. In het najaar nodig ik graag vriendinnen uit om in onze tuin herfst- of kerstkransen te maken. Iedereen neemt dan wat lekkers mee. Zalig gewoon.

Vanaf 1 december maak je deel uit van Koraal Advocaten & Bemiddelaars. Wat mogen we van jou verwachten?

De voorbije jaren deed ik veel ervaring op in ondernemingszaken. Pieter-Jan en ik zullen het bedrijfscliënteel samen zo goed mogelijk adviseren of verdedigen. Door samen te werken willen we een nog efficiëntere dienst aanbieden. Daarnaast ben ik nog steeds actief in het familierecht. Sinds de geboorte van Elodie begrijp ik nog beter dan voordien welke gevoelens er bij cliënten spelen. Mijn ervaring als bemiddelaar komt in dergelijke zaken goed van pas.

Om af te sluiten nog één vraag: heb je je kersttrui al van zolder gehaald?

Kerst is voor mij écht "the most wonderful time of the year". Thuis komen we midden november al helemaal in de kerststemming, en ja daar hoort voor mij ook een kersttrui bij. Een beetje kitsch misschien, maar ik vind het vooral gezellig en doe lekker mijn ding. Britt, Joris en Pieter-Jan doen ondertussen onbeschaamd mee.

Veel succes An!